Praktijk

Jij wilt graag je rijbewijs halen. En het liefst zo snel mogelijk! Autorijschool Stabiel zal er alles aan doen om jou zo snel mogelijk goed en verantwoord te laten slagen! Wij zijn een CBR erkende rijschool en dan krijg je er ook nog eens een toffe rijinstructeur bij!

Plan jouw praktijk examen

Je moet minimaal 16,5 jaar zijn om te starten met autorijles. Je hoeft op dat moment nog niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat maar dat heeft wel zo zijn voordelen als je dat al wel hebt. Want als je al bekend bent met de verkeersregels kunnen we meer tijd steken in de praktijk.
Ook is het mogelijk je rijbewijs halen als je faalangst hebt! Geen probleem, ook daar kunnen wij je in begeleiden!

Proefles

Natuurlijk kun je bij Autorijschool Stabiel ook een proefles aanvragen. Voordat je echt gaat lessen is het van belang dat het klikt tussen jouw en de rijinstructeur. Daarom doen wij altijd een proefles. Bij de proefles wordt je verteld hoe ver je al bent en je krijg een schatting van de hoeveelheid lessen die je waarschijnlijk nodig hebt. Een proefles kost €40 en is gratis als je bij ons door gaat. Je betaalt contant aan rijinstructeur in de auto en je krijgt je geld terug als een extra korting bij op een rijles pakket.

Praktijklessen

Tijdens je rijles wordt je opgehaald op de plaats die jij kiest. Tijdens je rijles leer je de
standaard rijvaardigheden en leer je hoe de auto werkt. Je hebt altijd rijles met dezelfde instructeur. Aan het einde van de rijles wordt je afgezet op een plek die jij zelf mag kiezen.

Lestijden

Een normale rijles duurt 60 minuten. Ook is het mogelijk om rijlessen van 1,5 of 2 uur te volgen. Ook meerder lessen per week zijn mogelijk

Faalangst

Wij kunnen je erin begeleiden om jou zo snel en goed mogelijk je rijbewijs te laten halen.

Laat het ons weten!

Faalangst kan verschillende oorzaken hebben. Opvoeding kan een rol spelen, maar ook prestatiedruk of loyaliteit naar bijvoorbeeld de ouders of de rijinstructeur. Vaak komen lichamelijke signalen voor, zoals zweethanden, een rood hoofd krijgen, vlekken in de nek, veel naar de wc moeten, hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn, misselijk zijn, diarree of overgeven. Allemaal zaken die je het je knap lastig kunnen maken tijdens je rijlessen en je examen. Weet je dat je last hebt van faalangst? Vertel het ons dan. We kunnen je bij de rijlessen helpen en je goed voorbereiden op je examen zodat faalangst geen roet in het eten kan gooien. Nadat je in alle rust je rijlessen hebt gevolgd met onze rijinstructeur, is het mogelijk een faalangstexamen te doen. Dit examen duurt iets langer dan normaal. Ook is er tijdens het examen een time-out moment. Het examen wordt afgenomen door een faalangst-examinator. Aan het faalangst-examen zijn wel extra kosten verbonden maar vergroten je kans van slagen.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. Deze toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie!
Na afloop krijg je tips van de examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.
Kosten voor tussentijds toets € 230,00

Examen

Tijdens het rijexamen beoordeeld een rijexaminator van het CBR of jij in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, je kijkgedrag, of je voorrang verleent en of je rekening houd met andere weggebruikers.
Het rijexamen duurt ca. 55 minuten. Zorg dat je ca. 15 minuten van tevoren aanwezig
bent. Ben je te laat, dan kan je examen helaas niet doorgaan.
 
Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verrichtingen. Zo’n 10 minuten van je examen rijd je zelfstandig naar een bepaalde bestemming. De examinator kan hierbij kiezen voor het rijden naar een oriëntatiepunt, het rijden met behulp van een navigatiesysteem of hij kan jou een clusteropdracht geven. Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag en bespreekt hij de rit en het zelfreflectieformulier met jou.
 
Op het zelfreflectieformulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet. Als je geslaagd bent, wordt je Verklaring van Rijvaardigheid en de Verklaring van Geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Bureau (CRB).
De gemeenten en het CRB kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. Bij het gemeentehuis in je woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen.

Herexamen

We betalen voor je herexamen en jij de rijlessen:

Als je bij autorijschool Stabiel zakt, dan betalen wij het herexamen bij een pakket van 35 rijlessen. Je betaalt alleen voor je rijlessen in Arnhem. Dit zijn vier rijlessen van honderd minuten inclusief je herexamen

Wat neem je mee?

Een geldig legitimatiebewijs

Je oproepkaart. Deze krijg je van je instructuur.

Het ingevulde zelfreflectie-formulier

Geldig theoriecertificaat

Kosten

Losse les ( 60 min.) € 45,00
Les (90 min.) € 60,00
Les (120min.) € 80,00
Les bij pakket € 40,00
Proefles € 30,00
Rijexamen € 260,00
Tussentijdse toets € 230,00
Faalangstexamen € 290,00
Theorie examen € 50,00

Pakketten

10 lessen van 60 min. + praktijk examen
€ 660,00
20 lessen van 60 min. + praktijk examen
€ 1060,00