Theorie

Om je autorijbewijs te halen heb je ook je theorie-certificaat nodig. Ook al heb je die nog niet gehaald mag je al wel starten met rijlessen. Dit mag vanaf dat je 16,5 jaar bent. Om theorie-examen te mogen doen moet je minimaal 16 jaar zijn.

Plan jouw theorie examen

Om je autorijbewijs te halen heb je ook je theorie-certificaat nodig. Ook al heb je die nog niet gehaald mag je al wel starten met rijlessen.
Dit mag vanaf dat je 16,5 jaar bent. Om theorie-examen te mogen doen moet je minimaal 16 jaar zijn. Dus in dat half jaartje kun je mooi je theorie- certificaat halen!
 
Voor het theorie-examen kun je je aanmelden bij het CBR maar natuurlijk kun je dit ook laten verzorgen door Autorijschool Stabiel.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen.

Gevaarherkenning

25 vragen

Verkeersregels

30 vragen

Inzicht en

risicobepaling

10 vragen

Speciale mogelijkheden

Daarnaast is het mogelijk om een examen te kiezen wat bij jou past. Zo is het mogelijk om het examen in het Engels te doen, je kunt examen doen met extra tijd ( als je b.v. dyslexie hebt), je kunt examen doen met een tolk of als het niet anders kan kun je ook individueel examen doen. Houd er rekening mee dat als je gebruik maakt van een bijzonder examen dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Wat moet je meenemen naar je examen?

Geldig Nederlandse ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Je reseveringsnummer van het CBR. Staat in de brief of email die
je hebt ontvangen.

Recente pasfoto

Kosten

De kosten voor je theoriecertificaat B bedragen € 50,00 Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Dus doe je best en slaag in deze periode voor je praktijkexamen!

€50,-